Gezi Davası Tutsağı ve Seçilmiş Vekil Can Atalay’a Özgürlük!

Gezi Davası Tutsağı ve Seçilmiş Vekil Can Atalay’a Özgürlük!

Faşist AKP-MHP iktidarının intikam ve hesaplaşma kapsamı içinde ele aldığı „Gezi Davası“ tutsağı Can Atalay milletvekili seçilmiş olmasına rağmen, sistemin Anayasal kuralları dahi hiçe sayılarak hapishanede tutulmaya devam ediyor.

Gezi isyanı/direnişi, AKP faşizminin hafızasından asla silinmeyecek çok büyük bir travmadır. Coğrafyamızın 80 iline, yüzlerce ilçe ve kasabasına ve hatta köylerine yayılan isyan günlerce sürdü. 12 milyon civarı insan sokaklarda özgürlük ve insanca yaşam için yürüdü, polis şiddetine karşı direndi. Evlatlarını toprağa verdi.

Gezi isyanı yaygınlığı ve yarattığı etkiyle toplumsal mücadeleler tarihinde çok özel bir yere sahiptir. Dolayısıyla, AKP faşizmi Gezi isyanıyla hesaplaşmasını, sahip olduğu bütün iktidar gücünü kullanarak, kendi yasalarını ayaklar altına alarak intikam duygusuyla sürdürmektedir.

Geçmişte de hiçbir zaman bağımsız olmayan, ancak zaman zaman hukukilik görüntüsünü korumak için yasalara uymaya çalışan yargı organlarını, artık tümüyle kendine bağlayan ve basit infazcı kurumlara dönüştüren AKP faşizmi varolan hukuk ve yasaları da hiçe saymaktadır.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

AKP faşizmi tüm bu saldırılarının devamı olarak 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Hatay milletvekili olarak seçilen Can Atalay’ı hapiste tutmaya devam etmektedir. Hakkındaki dava sürmekte olan ve bu yönüyle kesinleşmemiş olan ve milletvekili seçilmesi nedeniyle milletvekilliği dokunulmazlığı kazanan Can Atalay’ın yargılanma sürecinin durması ve serbest bırakılması zorunludur. Can Atalay, AKP’nin tüm seçim oyunlarına, sahtekarlıklarına rağmen, halkın oyları ve iradesiyle seçilmiştir. Ve derhal serbest bırakılmalıdır.

CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK!

GEZİ DAVASI TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK!

GEZİ DİRENİŞİ YARGILANAMAZ!

SOSYALİST BARİKAT

EMEK VE ÖZGÜRLÜK CEPHESİ