Güncel
Şehitlerimiz
Barikat
Kültür
Tarih
Kitaplar
Dizi Yazılar
Görüşler
Linkler
Ana Sayfa
 
Arşiv
Makale Dizini


 

 


EMEKÇİLER, ALINTERİYLE YAŞAYANLAR, TÜM HALKIMIZ

23 Kasım 2008

Bugünlerde yeniden saldırı altındayız.
Ekmeğimiz, soframız, cebimiz yeniden tehlike altında.
Yıllardır emekçilerin, yoksulların cebini soymaktan başka bir şey bilmeyenler, yine krizin bütün yükünü bizim sırtımıza yıkıyorlar.
Amerikalı para tüccarlarının yarattığı kriz son aylarda tırmandıkça tırmandı ve bütün dünyayı etkisi altına aldı.
Bugün dünyanın en zengin üç beş asalağının serveti, koskoca Afrika'nın bütün ülkelerinin bütün gelirinden daha yüksektir. Ama şimdi, onlar bu servetleri üst üste yığarken, kasalarını doldururken bizim cebimize tek bir kuruş girmediği halde şimdi krizin yükünü kim çekiyor?
Biz çekiyoruz!
Neden?
Uluslar arası piyasanın hırsızlarının, tokatçı para tüccarlarının, yoksulların sırtından servet yapan kan emicilerin krizi neden hep emekçileri vuruyor?
Biz dünyanın yoksulları, emekçileri açlıktan ölürken, bebelerimiz hastalıklardan kırılırken bu kadar büyük paralar kimin sırtından birikti?

Türkiye'de ise durum daha da vahimdir.
Hayatı boyunca Amerika'dan başka kıble bilmeyen AKP bir yandan "bize bir şey olmaz" edebiyatı yapıyorlar, diğer yandan da yine halkın ensesine biniyor.
Türkiye'nin Amerikan uşakları, yıllardır IMF politikalarıyla kanımızı emerken, emekli maaşlarını bile IMF'ye sorarken, hırsız bankacılara katrilyonlar aktarırken, devlet bütçesini patronlara peşkeş çekerken bize mi sordular?
Ülkenin enerji kaynaklarını özelleştirip soyguncuların insafına teslim edenler şimdi bu hırsızların iştahını doyurmak için neden bizim ekmeğimizi çalıyorlar?
Alavere dalavere yaparak enflasyon oranını yüzde 7 diye hesaplayanlar, 2008'in yılbaşından bu yana doğalgaza yüzde 80 zam yaptılar.
Bu yıl elektriğe Ocak ayından bu yana parça parça, yüzde 57 zam yapıldı. Elektrik enerjisinin yüzde 50'si doğalgazla üretildiği için önümüzdeki günlerde elektrik fiyatları da yükselecek.
Sonra sıra doğalgaz ve elektriğe bağlı olan bütün ürünlere, ekmeğe, gıdaya ve başka şeylere gelecek.
2009 için memur ve emekli maaşlarına yüzde 7 zam veren AKP, emekçilerin en doğal ihtiyaç maddelerine neredeyse yüzde 80'lere varan zamları yapıyor. Bu arada aynı AKP seçim rüşveti olarak dağıttığı kömürlerin parasını da ödemiyor. Ev ev dağıtılan kömür nedeni ile Türkiye Kömür İşletmeleri'ne olan devlet borcu 2003 yılından bu yana 1 milyar 29 milyon YTL'yi aşmıştır. Yani seçim rüşvetinin yükü de bizim sırtımıza biniyor.

Öte yandan patronlar bugünlerde yeni moda çıkardılar…
Yıllardır işçilerinin sırtından servet kazanan kan emiciler, şimdi onları kapının önüne koyuyorlar. Her gün yüzlerce işçi "ücretsiz izin" gibi numaralarla sokağa atılıyor.
Batarsak birlikte batarız diyorlar!
Çıkarken birlikte mi çıkıyorduk? Siz kasalarınızı doldururken, borsada kumar oynarken bizim cebimize kaç kuruş girdi?
Artık yeter!
Geçen gün 20 kilometre yürüyerek İzmit'e meşalelerle giren Tezcan Galvaniz işçileri ilk ateşi yakmıştır. Şimdi Bursa işçisi direniyor. Yakında Çorlu, Tuzla gelecek… Yarın ekmeğini korumak isteyen herkes sokağa çıkacak.
Tam da bugünlerde, 29 Kasım'da DİSK ve KESK'in düzenlediği Ankara mitingi çok önemli bir adımdır.
Halk Kültür Merkezleri, bütün halkımızı, bütün emekçileri 29 Kasım'da Ankara'ya çağırıyor.
Artık yeter!
Bize dayatılan her şeyi kabul etmeye mecbur değiliz!
Sırtımıza bindirilen her yükü taşımak zorunda değiliz!
Bizler, her sabah servis araçlarına, otobüslere doldurulan emekçiler, hayatı üreten biziz. Biz olmasak hayat durur, onların hırsızlık şebekeleri, borsa dedikleri kumarhaneleri bir dakika bile çalışmaz.
Yeter ki biz sokağa çıkalım!
Yeter ki biz kendi geleceğimize, çocuklarımızın hayatına sahip çıkalım!
Önce Ankara'ya gidelim, sonra sokaklara çıkalım!
Sokaklara çıkalım ve ekmeğimizle oynayanlara, hırsızların krizinin yükünü bizim sırtımıza yıkmaya çalışanlara gücümüzü gösterelim, soygunculara karşı kocaman bir halk barikatı kuralım!

Ekmeğimiz için, işimiz için, geleceğimiz için…
29 Kasım'da Ankara'ya gidiyoruz!

Kahrolsun İşbirlikçi Kan Emiciler!
Yaşasın Emekçilerin Birliği ve Dayanışması

23 Kasım 2008
HALK KÜLTÜR MERKEZLERİ

 
 

 

sbarikat07@gmail.com
Sosyalist Barikat / Aylık Sosyalist Dergi
Yönetim Yeri: Çakırağa Mah. Abdüllatif Paşa Sk. 4/5 Aksaray-İstanbul
0212 632 23 19