Güncel
Şehitlerimiz
Barikat
Kültür
Tarih
Kitaplar
Dizi Yazılar
Görüşler
Linkler
Ana Sayfa
 
Arşiv
Makale Dizini


 

 

Öcalan'a Saldırı Açık Bir Provokasyondur
Kürt Halkı Kurşunlarla Yola Getirilemez

23 Ekim 2008

Son aylarda artan gerilla eylemleri ve tartışmalara yol açan Aktütün skandalından sonra, tam da bugünlerde Abdullah Öcalan'a yapılan saldırı Kürt halkının tepkilerini bir kez daha açığa çıkardı.
Gerçekten de, tam devletin üst katlarında "Yeni Terörle Mücadele" paketi tartışılır ve özel timler sistematik biçimde Kürt illerine kaydırılırken önce İmralı'daki personelin tümden değiştirilmesi ve ardından şimdiye kadar pek yapılmayan bir şeyin yapılarak Öcalan'a fiziki bir yönelim gösterilmesi elbette anlamlıdır. İmralı gibi tümüyle kontrol altında olan ve tek tek askerlerin, görevlilerin bireysel davranamayacağı bir mekanda bu tür bir davranışın ortaya konulmasının anlamı açıktır. Bu davranışı koyanlar, halkın bu konuda ne kadar hassas olduğunu bilmektedirler ve zaten bunun üzerine oynamakta, kendi başarısızlıklarını bir dizi kıyımla örtmek istemektedirler.
Kıyım, inkar, imha ve sürekli yeni tedbirler, sürekli baskı yasaları, sürekli bombalamalar, bunlar yetmediğinde her şey yine yeni baştan… 85 yıllık macera devam ediyor.
Gerçekten de Kürt halkının bu konudaki tepkisi serttir. Günlerdir her yanda yapılan gösteriler, mitingler bunun kanıtıdır. Özellikle Başbakan'ın geldiği saatlerde Diyarbakır sokaklarının görüntüsü bunu çok açıkça göstermiştir. Erdoğan, bu kez kelimenin gerçek anlamıyla "yabancı" topraklara ayak basmış ve Diyarbakır halkından hak ettiği karşılığı görmüştür.
Gösteriler halen sürmektedir ve bu arada aylardır bölgeye yerleştirilen özel timciler ve kontrgerilla da faaliyet halindedir. Doğrudan kitlelerin üzerine ateş açılmakta, insanlar öldürülmekte, kentlerin hayatı cehenneme çevrilmektedir. Eylemlerde bir şehit veren Doğubeyazıt ilçesinin görüntüleri bunun bir kanıtıdır. Kentte kurşunlanmamış tek bir ev ve işyeri yoktur. Yıllar öncesinde Lice'yi yerle bir edenler, şimdi aynı şeyleri tekrarlamaya başlıyorlar. Önümüzdeki süreçte yine kayıpların ve kirli operasyonların ağırlık kazanması şaşırtıcı olmayacaktır.
Ancak artık düzen temsilcilerinin ve bazı köşe yazarlarının da kabullendiği gerçek, aradan geçen 25 yıla karşın Kürt ulusunun yurtsever bilincinin kırılamadığı, bütün ölümlere ve kıyımlara karşın Kürtlerin sokağa (ve dağlara) çıkma azminin yok edilemediğidir. Gelinen nokta bu anlamda tam bir çıkmaz noktasıdır.
Bu çıkmaza bulunan çözüm ise dünkünden hiç farklı değildir: İnkar ve imha…
Bu noktada, oligarşinin temsilcilerinin bir "akıl yolu" bulacakları beklentisi safçadır, akıllıca değildir. Kürt halkı bunu derinden sezmekte ve bütün davranışlarıyla ortaya koymaktadır. Bu tutumun öncüsü olan Diyarbakır'ın tablosu ortadadır.
İnkar ve imha siyaseti bir kez daha kaybediyor, kaybedecek.
Biz, Kürt ulusunun bütün baskılara karşın ortaya koyduğu direnişin tartışmasız biçimde güçleneceğini, provokasyonların ve katliamların halkın direnişini bastıramayacağını biliyoruz.
Halk Kültür Merkezleri, dün olduğu gibi bugün de Kürt ulusunun kendi kaderini belirleme hakkını tartışmasız biçimde savunmakta ve direnen Kürt halkını desteklemektedir. Kürt halkının özgürlük isteği ve mücadelesi bu coğrafyadaki genel özgürlük savaşının en önemli parçasıdır.
Katliamcılara ve inkarcılara karşı mücadeleyi yükseltmek bugün ortak bir görevdir.
Yaşasın Kürt Ulusunun Kendi Kaderini Tayin Etme Mücadelesi
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm

21 Ekim 2008
Halk Kültür Merkezleri

 
 

 

sbarikat07@gmail.com
Sosyalist Barikat / Aylık Sosyalist Dergi
Yönetim Yeri: Çakırağa Mah. Abdüllatif Paşa Sk. 4/5 Aksaray-İstanbul
0212 632 23 19