Güncel
Şehitlerimiz
Barikat
Kültür
Tarih
Kitaplar
Dizi Yazılar
Görüşler
Linkler
Ana Sayfa
 
Arşiv
Makale Dizini
 

 

 

Mahir Arpaçay Ölümsüzdür!

10 Haziran 2015

       Dostlar Yoldaşlar,
       Mahir Arpaçay Yoldaş, Devrimci Sosyalizmin bayrağını Kürdistan'ın Rojova parçasında başarıyla dalgalandırarak hayata gözlerini yumdu. Tarihi bir direnişte, tarihi bir zafere imza atan devrimci savaşçılardan sadece biriydi Mahir Arpaçay. O tarihin nasıl yapıldığının bilincine varmıştı. Oturup seyretmeyi değil, Che Guevera'nın deyimiyle "tarih sahnesinin bilinçli aktörü" olmayı seçti.
       Devrim şehidimiz Mahir Arpaçay emekçi bir ailenin ikinci çocuğu olarak 5 Temmuz 1993'te İstanbul'da dünyaya geldi. Oldukça genç yaşta devrimci düşüncelerle tanıştı. Devrimci düşüncelerle dünyayı yorumlamayı değil, dünyayı değiştirmeyi seçti. Bu tercih onu, Rojova'ya IŞİD'e karşı elde silah savaşmaya götürdü. Çünkü çelişkilerin çatışmaya dönüştüğü bu savaş cephesi, dünyanın da kaderinin çizildiği yerdi. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin dünyayı istedikleri gibi biçimlendirme planlarını buradaki direniş bozdu. Bu savaşta yenilmek, umudun, insanlığın, iyiliğin yenilmesi demek olacaktı. Mahirler buna izin vermedi, vermeyecek. Mahir Arpaçay Yoldaşımızın yaşamını yitirdiği 2 Haziran'dan bu yana, onlarca şehidin haberi gelmeye devam etti, ediyor.
       Savaş sürüyor. Mahir Arpaçay Yoldaş, bu savaşın en ön mevzisinde yer aldı. Elinde silahıyla savaşarak şehit düştü. Tüm insanlığı tehdit eden, kendinden olmayan herkesi vahşice öldüren, kaçırdığı kadınları pazarlarda satan IŞİD'e karşı, insanlığı, temizliği, adaleti, onuru ve umudu savundu. O şimdi Paramaz'ın yanında, Mahir Çayan'ın, Tamer Arda'nın yanında, Ali İsmail'in, Ethem Sarısülük'ün yanında, insanlık için savaşmanın, bu uğurda yaşamını vermenin onurunu yaşayan tüm şehitlerin yanındaki yerini aldı. Hepimizi gururlandırdı, onurlandırdı.
       Mahir Arpaçay Yoldaş, sınır tanımayan devrimciliğiyle sadece kardeş Kürt Halkının yanında olmakla kalmadı, IŞİD zulmüne uğrayan Arap, Türkmen, Ezidi tüm halkların yanında oldu.
       Onun adı ve anısı, insanlığın umudu olan tüm şehitler gibi asla unutulmayacak. Mahirimizi katledenlere tırlar dolusu silah gönderenler tarihin çöplüğünü boylamaktan asla kurtulamayacak. Nasıl ki Mahir Arpaçay Yoldaşımızı katledenler aynı gün içinde hak ettikleri cezayı aldıysa, onlara sahip çıkanlar da, er ya da geç bunun hesabını verecekler.
       Gururluyuz, çünkü Mahir gibi bir yoldaşımız var.
       Öfkeliyiz, çünkü katil IŞİD ve onun destekçileri hala insanlığa bela olmaya devam ediyor.
       Umutluyuz, çünkü tüm katillerin etrafındaki çember daralıyor. Bu çemberi daraltan, umudumuzu diri tutan Mahir gibi savaşçılarımızdır. Bu onurlu halk Mahir gibi evlatlar yetiştirdiği sürece bu dünyanın zalimlere kalmayacağından eminiz.
Şimdi gün, yas tutma günü değil, Mahir Yoldaşımızın bıraktığı silahı devralmanın günüdür. Şimdi gün, katillerden hesap sorma günüdür. Şimdi gün, Mahir kadar güzel bir insanı aramızdan koparanları yerin yedi kat dibine göndermenin günüdür. Gün, savaşmanın günüdür.
       Mahir Yoldaş! And olsun ki silahın yerde kalmayacak! And olsun ki mücadelen durmayacak! And olsun ki bizlere bıraktığın kavga, zafere ulaşacak!
       Bu bir veda değil Mahir Yoldaş! Devrim sosyalizm kavgasının her cephesinde yine birlikte olacağız, birlikte savaşacak, birlikte zaferi göğüsleyeceğiz. Özgürlük için, devrim ve sosyalizm için verdiğin kavga kavgamızdır, döktüğün kan kanımızdır, verdiğin can canımızdır.
       Adını ve anını, verdiğin kavgayı tüm Ortadoğu halkları, tüm dünya örnek alacak. Düşmanlığın değil, kardeşliğin, nefretin değil, sevginin, sömürünün değil paylaşmanın, haksızlığın değil adaletin hüküm sürdüğü özgür bir dünyayı sana ve tüm şehitlerimize armağan edene değin kavgamız bitmeyecek.
       MAHİR ARPAÇAY YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR!
       YAŞASIN DEVRİMCİ KURTULUŞ MÜCADELEMİZ!

       YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
       YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA!







 
 

 

sbarikat07@gmail.com
Barikat / Aylık Sosyalist Dergi
YönetimYeri: Şehit Muhtar Mah. Yoğurtçu Faik Sokak No: 12-14 Kat: 4
Beyoğlu/İSTANBUL